Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

"Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση αυτοί πτωχεύουν"

"Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση αυτοί πτωχεύουν" : Περί λεηλασίας της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου,  κάνει λόγο σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times,  περιγράφοντας  
 

Περί λεηλασίας της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου, κάνει λόγο σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times, περιγράφοντας με εντυπωσιακό τρόπο πως η τρόικα «στραγγίζει» την χώρα μας.

«Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς «δάνειο» - τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς «τόκο»  λέει σαρκαστικά ο Στέφαν Ντίοτης UBS στην New York Times.
«Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα», αναφέρει το άρθρο.

Oπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, καταρρίπτοντας το επιχείρημα που θέλει την Ελλάδα να αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επειδή οι δανειστές θα διακόψουν την παροχή βοήθειας προς αυτή, «το ευρωπαϊκό πακέτο διάσωσης των 130 δισ. ευρώ που υποτίθεται θα αγόραζε χρόνο για την Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο μόνο τους τόκους του χρέους της χώρας - ενώ η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να πασχίζει».


«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικα παρακρατούν παράλληλα άλλα κεφάλαια, τα οποία θα διατηρούσαν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όπως εξηγεί στους New York Times ο Τόμας Μάγιερ, σύμβουλος της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη "η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στη τρόικα, αφού η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της".


Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έναν σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, είπε σχετικά με τη τρόικα: «Διασφάλισαν το ποσό για τις εσωτερικές δαπάνες να είναι τόσο μικρό, ώστε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αυξήσει δραματικά τα δικά της έσοδα». Πάει και ο μύθος του ότι "Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόσο πτωχεύουμε" που έφαγε το συκώτι του ελληνικού λαού σαν όρνεο εδώ και δύο χρόνια. Η πραγματικότητα είναι: "Αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση ΑΥΤΟΙ πτωχεύουν"!


«
Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο οι κυβερνήσεις δεν χρεοκοπούν όπως οι επιχειρήσεις. Οι δανειστές δεν μπορούν να τις διαλύσουν, να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματά τους. Έτσι οι δανειστές έχουν κίνητρο να διασφαλίσουν ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να αποπληρώνουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι τους δανείζουν τα χρήματα» προσθέτει το δημοσίευμα και καταλήγει:

«
Μία κυβέρνηση κατά του Μνημονίου μπορεί να διακόψει την αποπληρωμή του χρέους, εκτός ευρωζώνης και χωρίς το βάρος των τόκων. Προκειμένου να βοηθήσει τους ηγέτες της Ελλάδας να αντισταθούν σε αυτό τον πειρασμό, η λογική της τρόικα, είναι να τους βοηθήσει να εξυπηρετήσουν το χρέος άμεσα. Δηλαδή να αλλάξουν τους όρους της χρηματοδότησης».

defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και σχετικό άρθρο του BLOOMBERG, με βασικό στοιχείο της ανάλυσης ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα υποστούν ζημιές περίπου 1,2 τρισ. δολαρίων σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς τότε θα ακολουθήσει ένα μπαράζ επιθέσεων στα ομόλογα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας."
Επίσης:
"Ωστόσο το κόστος δεν θα είναι μεγάλο μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης, οι οποίες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα αντιμετωπίσουν άμεσες ζημιές ύψους 220 δισ. στην περίπτωση που επαληθευτεί το σενάριο της Grexit. Ακόμα υψηλότερο θα είναι το έμμεσο κόστος.
Επίσης μια ελληνική έξοδος, θα προκαλούσε σύμφωνα με την ανάλυση της Credit Suisse, φυγή καταθέσεων ύψους 1,4 -1,8 τρισ. ευρώ από τις χώρες της περιφέρειας, αναγκάζοντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε ένα νέο πρόγραμμα φθηνής ρευστότητας προς τις τράπεζες, ύψους 2 τρισ.
Για προσθέστε αυτά τα νούμερα...
Ποιός λοιπόν θα καταστραφεί απο την έξοδο της Ελλάδας απο το Ευρώ..?

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι και χρεοκοπίες κρατών θα γίνουν, αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ! :
http://www.iefimerida.gr/news/52851/%C2%AB%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%BD-%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%C2%BB

Γιατί η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ:
http://www.axiaplus.gr/article/8597/giati-h-ellada-den-tha-bgei-apo-to-eyrw/


Επίσης :
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και σχετικό άρθρο του BLOOMBERG, με βασικό στοιχείο της ανάλυσης ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα υποστούν ζημιές περίπου 1,2 τρισ. δολαρίων σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς τότε θα ακολουθήσει ένα μπαράζ επιθέσεων στα ομόλογα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας.
«Μια ελληνική έξοδος μπορεί να αποτελέσει το κουτί της Πανδώρας. Είναι μια καταστροφή που μπορεί να αφήσει τη πόρτα ανοικτή και για άλλες καταστροφές», δήλωσε ο Τζ. Π. Πόρτα της OFI GESTION PRIVEE.

http://www.polispress.gr/lang/gr/archives/116363