Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΕΝΑ ΚΟΥΦΑΡΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ;



Α. Παπαρήγα: "Αν σχηματισθεί μια δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μια κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με την κορυφή του παγόβουνου και όχι το ίδιο το παγόβουνο, κυβέρνηση ευκαιριακής σύνθεσης, ο λαός θα ζήσει δραματική εμπειρία. Τις πρώτες κρίσιμες μέρες θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας πότε θα γυρίσει από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός με πολλές νέες εσωτερικές δεσμεύσεις, που τάχα θα διαπραγματευτεί την αναβολή της δόσης των δανείων για ένα ή δύο χρόνια. Η αναμονή θα μετατραπεί γρήγορα σε μια πρωτοφανή απογοήτευση, σε μια τυφλή αγανάκτηση, που θα φέρει το κίνημα βήματα πίσω, σε μια κρίσιμη περίοδο που χρειάζεται ένα άλμα μπροστά. Αυτή η κυβέρνηση με άλλα πρόσωπα δεν θα είναι καθόλου λιγότερο επικίνδυνη από τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει".



Δ. Γληνός : «Όταν αφήνεις το λαό να πεθαίνει στους δρόμους, να κουρελιαστεί ψυχικά και σωματικά, και λες έπειτα πως θα κάνεις στον κατάλληλο καιρό εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, είσαι ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σα να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι να πολεμήσει»

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To dikaia logia tou D. Glhnou, ti sxesei mporei na exoun me ta dikaia logia ths Paparhga? Eimaste sto 2012 kai safos to KKE exei dikio, ki egw komati tou laou eimai kai malista tou koureliasmenou, opoios erikse to D.Glhno san antilogo sta legomena ths Paparhga, na me sygxwrish, alla einai adikos kai apenanti sthn Paparhga, kai apenanti sto Glhno, alla kai apenanti se olo to lao.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση μπορεί να έχουν με την Παπαρήγα; Γι' αυτό θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή ρε κρετίνε, τέρμα οι ευαισθησίες, και πάντα θα θυμάμαι τι σημαίνει οτι ο μέσος όρος ευφυίας είναι 100: Πως οι μισοί είναι απο κάτω ηλίθιε! Σαν κι εσένα βλάκα.

Ανώνυμος είπε...

kke k xrysh avgh..? eplizw o anwnymos ths xryshs avghs na ekane plaka... an oxi.... toulaxiston Xarry se diavazoun oloi!

Ανώνυμος είπε...

ston anonymo tis Xryshs Graughs, afierwmeno. Ektos apo tis paradosiakes leksoules opos "kretinos", "vlakas", "Hlithios", den exeis mathei tipota allo ? me to nohma autwn twn leksewn kaneis oneira na alakseis thn patrida sou? Egw na sou pw thn alhtheia. theorw pws ta logia einai perita, typous san ki esena, tha prepei na tous kremane xwris synoptikes diadikasies, oxi giati den mou aresoun oi lekseis sou, alla epidh mou thimizeis twn afialth apo tous triakosious tou Leonida

Ανώνυμος είπε...

Pios eftaei koumanton ad`apes? giam o Xarry klyn en atos p`eftaei ton nykokirhn! Moron emne p`akoua thn lalian at sh KNE ta panoirian, logia trana logia pashia, logian amon kentria, atora xronia perasan ki agia`me sa sarantan, ki esy Xarikom foukaran ekseves shn palantshan, mian zervan mian deksan mian so kentro stekis, poten mogon, pote tshapron, kamian logon ki eshis.
Lipoume pola Vasilhm, alla tin aksias exases thn, kapoten onomatezes skolekia atous pou gia 50 fragan etrexan me ton Andrean, atora skolek eines esi, gia taton, deva xath, ekserts kai to pou kai to pos !

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που λένε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να πάρει την εξουσια εχουν απολυτο δικιο γιατι το ΚΚΕ δεν ειναι κομμα αλλα εκτελεστικο οργανο του λαου παρολο που παραλόγως χρησιμοποιει αυτη τη λεξη στην ονομασια του. Αυτοι που λενε οτι το ΚΚΕ εχει γεννησει ηρωες στο παρελθον μην ξεχνανε οτι τους γεννησε γιατι τους αφησε το κομμα να σαπισουν στην φυλακη και οδηγησε στον μεταπολεμικο εμφυλιο. Αυτοι που λενε οτι η Κανελη πρεπει να ηγηθει του κομματος δεν βλεπουν οτι αυτο ειναι αδυνατο μια και η Κανελη βλεπει την θεση του πολιτικου σαν επαγγελμα που ερχεται σε αντιθεση με τις θεσεις του κομματος. Αυτοι που λενε οτι δεν μπορει να συνεργαστει με αλλα κομματα να θυμηθουν οτι συνεργαστηκε με την δεξια μετα το 89 για μια μονο δικη ενω τωρα βαζουν το Παλαιστινιακο ζητημα σαν πρωτευον και παραλογως δεν συνεργαστηκαν με κανενα κομμα ολα αυτα τα χρονια για να δικασουν τα εγκληματα που γινονταν εις βαρος του Ελληνικου εθνους. Αυτο που δεν μπορει να αμφισβητησει κανεις ειναι οτι το ΚΚΕ ειναι για τον λαο, αλλα ποτε στην ιστορια δεν τον υπηρετησε ουσιαστικα. Ειναι καιρος το ΚΚΕ να αφησει το κομμα πισω και να κοιταξει περισσοτερο τον λαο που αυτο ειναι Πρωτευον πια. Θα επρεπε να αναλογιστει το ΚΚΕ τα σφαλματα του και να αναρωτηθει γιατι τοσα χρονια δεν εχει ουτε καν καταφερει να ειναι ισχυρη αντιπολητευση πριν ειναι αργα και χασει ολο του το δυναμικο που ειναι αξιολογο. Και για οσους δεν διαβασαν ολο το αρθρο ας διαβασουν ξανα μεχρι το τελος γιατι στον κυριο Γληνο ειναι η ουσια. (επειδη δεν με αφηνει να σχολιασω στο FB αφηνω το σχολιο μου εδω)

Ανώνυμος είπε...

Φάνηκε το ΚΚΕ είναι τού συστήματος. Θα μπορούσε να φέρει πολύ καλύτερους όρους από τούς ξεπουλημένους άλλα δέν θελει. Γιατι είναι ξεπουλημένο κι αυτό. Ένα σορό νέοι που το υποστηρίζαν μου λένε ότι είναι αδικαιολόγητο, δέν μπορούν να εξηγήσουν και τώρα πιθανόν να μην θέλουν να το ψηφίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Οσα δεν φθανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια

Ολοι οσοι κωφευαν σε οσα συνεβαιναν 3 δεκαετιες τωρα καλο ειναι να σταματησουν να κανουν υποδειξεις και να μας κουνανε το δαχτυλακι

Το ΚΚΕ δεν το σαπισατε και δεν το βαλατε στο χερι αλλες εποχες πιο ευκολες...πιστυει κανεις οτι θα το πετυχει τωρα

Αντε εσεις ψαξτε πολιτικο προσωπικο να του αναθεσετε την επιλυση ολων των προβληματων και αραχτε στις καναπεδαρες...το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ παλι θα συνεχισει να δινει αιμα και αγωνα για την λαικη υποθεση, οχι για μια αριστερουτσικη -κεντροαριστερουτσικη με ολιγον απο δεξια και ακροδεξια κυβερνηση και ολοι οι καλοι χωρανε αλλα ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή εγώ ο φουκαράς και μερικοί συμπολίτες μου βρισκόμαστε κάτω από το μέσο όρο IQ όπως ο κύριος ΧΡ.Ατης ευαγγελίζεται, μήπως μπορεί να μας πει κανείς πώς η Χρυσή Αυγή θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση..?
Μήπως κραδαίνοντας τον αγκυλωτό σταυρό στο ένα χέρι και το γιαταγάνι στο άλλο..?
Απ την άλλη πάλι η κόκκινη Αλέκα κριμένη πίσω από τα ιδεολογήματα του κομουνισμού νομίζει ότι σε τέτοιους καιρούς μπορεί να θεατρολογεί και να εμπαίζει όλους εμάς που έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο της επιβίωσης, της εξαθλίωσης και της υποτέλειας..?
Πότε και πώς επιτέλους θα κυβερνήσει αυτός ο περιβόητος κυρίαρχος λαός..?
Αν τώρα δεν είναι προσοδοφόρο το έδαφος για την αριστερά πότε θα είναι, όταν θα επέλθει η ερημοποίηση...????????

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ του κομματικού ιερατείου και των υποστηριχτών του ΚΚΕ έχει αναπτυχθεί ένας εξουσιαστικός δεσμός που έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά στο συνδρόμου της Στοκχόλμης. Όσοι εγκλωβιστούν μετατρέπουν την αναστάτωση που τους δημιουργεί το στρες και ο φόβος έναντι του ιερατείου σε συναισθηματική εξάρτηση από αυτό. Ο απεγκλωβισμός από αυτή την εξουσιαστική σχέση είναι συναισθηματικά επώδυνος και λειτουργεί ως φόβος μπροστά στην ελευθερία. Ως έξοδος από το ασφαλές κομματικό καταφύγιο στην ανασφάλεια της ελευθερίας. Το ενωτικό πρεσάρισμα που δέχονται οι περιφερειακοί υποστηριχτές του ΚΚΕ από τον κ. Τσίπρα είναι ισχυρό και όπως συνάγεται από την ανησυχία και τις σπασμωδικές αντιδράσεις του κομματικού ιερατείου πρέπει να αποδίδει. Γι αυτό και η κυρ Αλέκα μας κουνάει απειλητικά το δάχτυλο. Τυπική αμυντική στάση του αρχηγού που συναντάται και στο ζωικό βασίλειο όταν απειλείται ο ζωτικός χώρος της αγέλης από εξωτερική επιβουλή.

K.Karoloy είπε...

Για τον κύριο που απογοητεύτηκε από το ΚΚΕ και μεταπηδάει στη Χρυσή Αυγή.... Αγαπητέ μου αν πιστεύεις ότι αυτή είναι η λύση καλώς και το κάνεις, όμως αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να βρίζεις και να προσβάλεις όλους τους υπόλοιπους εδώ μέσα. Καλό θα ήταν να κάνεις πρώτα έναν απολογισμό του εαυτού σου και ίσως να αναρωτηθείς για το δικό σου IQ. Γιατί αν το δικό σου IQ είναι υψηλό και επιλέγεις να ξεχνάς την επταετία και να ρίχνεις τη ρημαδοψήφο σου στη Χρυσή Αυγή, τότε εγώ επιλέγω να έχω χαμηλότατο IQ και να ψηφίζω σαν λογικός πολίτης.

ΒΑΓΓΟΣ είπε...

ΚΥΡΙΕ HARRY ΕΛΛΗΝΑΡΑ,ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΥΨΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ,ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ,ΑΚΟΥΤΕ ΔΩ.Η ΠΑΛΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΚΕΔΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ,ΧΤΥΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΕ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΑΡΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ Ο ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Προσέφεραν αρχηγική θέση στο ΚΚΕ στην Παπαρήγα με συγκυβέρνηση αριστεράς. Πες μου τι δέν κατάλαβες; ΤΙ ΔΈΝ ΚΑΤΆΛΑΒΕΣ;
Όχι μόνο αρνήθηκε αλλά διαλύσε και ότι τρόπο υπήρχε να γίνει χωρίς αυτή.
Επανάσταση φοβερή το ΚΚΕ ανατρίχιασα.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο ΚΚΕ ο τόπος χρειάζεται τον Καμμενο για να σωθεί. Περαστικά σας

-ALKHS- είπε...

Είναι γνωστό έμπρακτα πως συμπεριφέρθηκαν οι κομμουνιστές & οι οπαδοί τους στην Εθνική αντίσταση… πρωτοπόρα! Επίσης γνωστά δοκιμασμένη είναι η νοοτροπία του ΚΚΕ που εκπροσωπεί η Κα Παπαρήγα, απομακρυσμένη από κάθε λογής φιλοδοξία. Τι ποιο ηθικό & τιμητικό από απόψεις που εκπροσωπούν, αφιερώνοντας ζωή ολόκληρη, σε ένα πιστεύω. Τουλάχιστον αυτή η νοοτροπία όχι μόνο δεν μας δούλεψε ποτέ, αλλά να υπενθυμίσω πως θυσιάστηκε ξαναζώντας την - πολιτική αυτήν την φορά προσφυγιά ή αποδεχόμενη τις φυλακές & εξορίες… Η ΗΘΙΚΗ ιδεολογία των Ελλήνων Κομμουνιστών ήταν να μην γίνουν δηλωσίες* όταν το μπορούσαν, ενώ κάποιοι άλλοι (κοιτώντας μέχρι τη μύτη τους) ξεπούλησαν ψυχή, ηθική, πατρίδα & οικογένεια για ρουσφέτια…
Στο δια ταύτα, γιατί να προδώσουν μια ιδεολογία που είναι ενάντια στο καπιταλισμό που ούτως ή άλλως μας έφερε σ αυτά τα χάλια;
Η ανωριμότητά μας ως πολίτες ανέκαθεν ήταν & είναι απορρέουσα των πολιτικών συστημάτων, στατιστικά όμως ο ανεφάρμοστος μέχρι τώρα κομμουνισμός ΠΑΝΤΟΥ, τυγχάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης έστω & σαν ψήφος αντίδρασης… Αλλά βλέπετε ωριμότητα; Ούτε αυτό θέλουν!!! Και εμείς τότε δάσκαλε, τι σύστημα να επιλέξουμε; Μήπως πρέπει τότε να αντιστρέψουμε την ερώτηση; Όταν αφήνεσαι λαέ να κουρελιάζεσαι ψυχικά & σωματικά, και λες έπειτα πως θα κάνεις στον κατάλληλο καιρό εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, τότε είσαι & εσύ ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σα να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι να πολεμήσει»
Και η αδράνειά μας δάσκαλε (που δεν είναι Χάρρυ αντάξιά σου) είναι που μας έκανε κουφάρι!

*Δηλωσίας: Ο υπογράψαντας δήλωση απόρριψης της Κομμουνιστικής ιδεολογίας του που έπαιρνε σαν επιβράβευση την απελευθέρωσή του από την φυλακή ή την εξορία τον καιρό της εμφύλιας διαμάχης
Με τιμή
Άλκης Σαββόπουλος